Triagres

Triagres | Keramische terrastegel

De serie Triagres zijn 3cm volledig keramische terrastegels van producent MBI. Deze kwalitatieve tegels hebben een prachtig Italiaans design met de uitstraling van natuursteen of moderne betonlook.

Waarom keramiek

Keramiek is een zeer gebruiksvriendelijk materiaal. De vraag is de afgelopen jaren dan ook enorm gestegen. Dat is onder meer te verklaren door de kwaliteiten van het materiaal, maar ook de levensduur en onderhoudsvriendelijkheid. Met Triagres komen al deze aspecten samen in 1 serie, welke ook nog eens financieel aantrekkelijk is. Kleurvast en krasbestendig Duurzaam! Gaat een leven lang mee in goede kwaliteit Zeer onderhoudsvriendelijk

Verwerking

De Triagres tegels zijn niet voorzien van een betonnen onderlaag. Hierdoor zijn deze tegels niet te verwerken in een standaard zandbed, maar in een stabiliseert zandbed. Dit houdt in dat de toplaag (10cm) van het zandbed versterkt dient te worden met een metselmortel. Dit is geen ‘dure’ klus, maar kost vooral wat extra werk. Tevens is dit geen cementdekvloer, maar hard enkel het cement in het zand wat uit. Dit zorgt voor meer stabiliteit. Tip! Is de ondergrond niet draagkrachtig genoeg? Dan kunt u deze verstevigen met een menggranulaat (gebroken puin) om een goede basis te creëren.

Voegen van Triagres terrastegels

Een gestabiliseerd zandbed is een waterdoorvoerende ondergrond. Het water kan hier makkelijk in wegvloeien. U kunt dus ook voor een waterdoorlatende voeg kiezen, bijvoorbeeld AquaColor Ceramic Joints.

‍Een waterafsluitend voegmiddel kan altijd gebruikt worden in combinatie met keramiek (bijvoorbeeld cementgebonden). Maar dat is in de meeste gevallen is dit duurder en/of lastiger om te verwerken. Een waterafsluitende voeg kiest u wél als de ondergrond niet waterdoorvoerend is. Bijvoorbeeld als u de keramische tegels op het beton plakt. Wij adviseren u in dit geval wel altijd advies in te winnen over de juiste verwerking. Als er water onder de tegels komt kan dit ervoor zorgen dat de tegels loskomen.

Wij raden af om standaard voegzand te gebruiken. Gebruik altijd een voegtype dat in ieder geval semi-hard wordt en zich aan de tegel kan hechten. Dit zijn zogenaamde voegmiddelen op basis van epoxy hars of polymeer. Dit geeft extra stabiliteit aan het oppervlak.

[av_promobox button=’yes’ label=’Schrijf je direct in’ link=’page,22188′ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’medium’ label_display=” icon_select=’yes’ icon=’ue875′ font=’entypo-fontello’ box_color=” box_custom_font=’#ffffff’ box_custom_bg=’#444444′ box_custom_border=’#333333′ av_uid=’av-jsz1zv’ custom_class=” admin_preview_bg=”] Tips & Koopjes van Timmerman Sierbestrating Regelmatig onze handige Tips en scherpe Koopjes ontvangen? [/av_promobox]

Zagen van keramiek

Keramiek heeft als materiaal de eigenschap dat het keihard is. Dit is prettig in gebruik maar een nadeel als u een aantal tegels moet zagen. Hieronder een aantal tips:

  1. Gebruik een scherp (nieuw) zaagblad.
  2. Altijd watergekoeld zagen.
  3. Gebruik een dun blad met een doorgetrokken rand.
  4. Zaag altijd op een waterpas gestelde zaagtafel.
  5. Stel het zaagblad niet te diep af.
  6. Zaag een dikke tegel in twee zaagsnede door.

Triagres | Betaalbare keramische terrastegel

Naast alle kwaliteiten is ook de prijs van de Triagres keramische terrastegels erg goed. Het betekent niet dat een hogere prijs van keramisch, ook beter is. Het is allemaal geweldig materiaal, maar het is maar net waar de grondstof voor het keramiek gewonnen wordt. Daarnaast is . U geniet met Triagres van de kwaliteit van keramiek, maar [av_productgrid categories=’8570′ columns=’3′ items=’6′ wc_prod_visible=” wc_prod_hidden=” wc_prod_featured=” offset=’0′ sort=’0′ paginate=’no’ av_uid=’av-z0czkr’ custom_class=”] [av_button label=’Bekijk hier ons assortiment Triagres’ link=’product_cat,8570′ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ label_display=” icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-nznv7f’ custom_class=” admin_preview_bg=”]