Keramische terrastegels of betontegels?

Terrastegels: keramisch of beton?

Het kiezen van de juiste terrastegels kan een uitdagende taak zijn. U wilt immers een terras dat niet alleen nu mooi is, maar u ook over vele jaren nog steeds plezier brengt. Om u te helpen bij uw keuze zetten we de populaire opties voor u op een rijtje. Want wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van beton terrastegels en keramische tegels buiten? U leest het in onze blog.

Keramische tegels buiten

Keramische tegels zijn een uitstekende keuze voor buiten. Het is een relatief vrij nieuwe soort terrastegel; de keramische tegels voor buiten deden pas in 2016 hun intrede. Maar ze zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de tuin. Keramische tegels worden gebakken op hoge temperaturen, wat resulteert in een buitengewoon duurzaam oppervlak. Ze zijn niet alleen slijt- en krasbestending, ook zijn keramische tegels kleurvast en vlekvrij. Schoonmaken is daarmee een fluitje van een cent. Ideaal voor uw buitenruimte dus! 

Lees meer over het onderhoud van keramische tegels buiten in onze blog 

Voor wie van zijn tuin graag een blikvanger maakt bieden keramische tegels buiten eindeloos veel mogelijkheden. De diversiteit in kleuren en patronen maken keramische tegels een perfecte match voor elke tuinstijl.  

aanleggen van beton terrastegel op een zandbed

Voordelen: 

 • Duurzaamheid: Keramische tegels zijn goed bestand tegen krassen en slijtage. 
 • Onderhoud: Ze zijn eenvoudig schoon te maken en vlekbestendig. 
 • Esthetiek: Keramische tegels komen in vele soorten en maten. Van eenvoudige design tot gedetailleerde ontwerpen.  

Nadelen: 

 • Kosten: Keramische tegels zijn vaak duurder dan betontegels. Daar staat wel een langere levensduur tegenover en hoge kwaliteit.  
 • Installatie: Er is een ondergrond van split nodig in plaats van het traditionele zandbed. 

GeoCeramica: Het beste van beide werelden

GeoCeramica tegels vormen een revolutionaire doorbraak in de wereld van terrasbestrating, waarbij de duurzaamheid en schoonheid van keramiek worden gecombineerd met de stevigheid en stabiliteit van beton. Deze innovatieve tegels hebben een keramische toplaag die stevig bevestigd is op een robuuste betonnen onderlaag, wat resulteert in een tegel die het beste van twee werelden biedt.  

Een van de grootste voordelen van GeoCeramica tegels is de eenvoud van installatie. Ze kunnen rechtstreeks op een zandbed worden gelegd zonder de noodzaak voor een uitgebreid voorbereidend werk zoals bij traditionele keramische tegels voor buiten.   

Voordelen: 

 • Sterkte: De robuustheid van beton gecombineerd met het esthetische van de keramische terrastegels. 
 • Installatie: Makkelijk te leggen zonder speciale ondergrond. 
 • Onderhoudsarm: GeoCeramica hebben weinig onderhoud nodig en zijn bestand tegen vlekken. 

Nadelen: 

 • Prijs: Kan duurder zijn dan traditionele betontegels. 

Betontegels: De klassieker

Betontegels zijn al jaren een betrouwbare keuze voor terrassen. Ze bieden een praktische en economische oplossing voor tuineigenaren die op zoek zijn naar duurzaamheid en veelzijdigheid. Hun solide constructie maakt ze geschikt voor allerlei weersomstandigheden, terwijl de variëteit in ontwerpen en afwerkingen ervoor zorgt dat ze in bijna elke tuinstijl passen. Zo zijn betontegels verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, van natuurlijke aardetinten tot moderne grijstinten. U kunt kiezen voor een gladde afwerking voor een strak, modern uiterlijk of een tegel met een ruwe textuur voor een meer natuurlijke, rustieke sfeer. 

Voordelen: 

 • Kosten: Budgetvriendelijk. 
 • Veelzijdigheid: Verkrijgbaar in diverse stijlen. 
 • Installatie: Eenvoudig te leggen. 

Nadelen: 

 • Weersbestendigheid: Betontegels kunnen na verloop van tijd verkleuren of poreus worden. 
 • Afwerking: Ze hebben een minder luxe uitstraling dan bijvoorbeeld keramische tegels voor buiten of natuursteen. 

Uw terrastegels koopt u bij Timmerman Sierbestrating

De keuze voor de juiste terrastegels is persoonlijk en kan de sfeer van uw tuin definiëren. Bij Timmerman Sierbestrating begrijpen we dat het een beslissing is die u niet overhaast wilt nemen. Daarom staan we klaar om met u mee te denken en u te begeleiden bij het maken van een keuze die niet alleen past bij uw persoonlijke stijl, maar ook bij de praktische eisen van uw buitenruimte.

Bent u klaar om uw tuin te transformeren met de perfecte terrastegels? Bezoek onze showtuin of neem contact met ons op voor deskundig advies en een vrijblijvende offerte.