GeoCeramica: de revolutionaire terrastegel

GeoCeramica is meer dan zomaar een terrastegel; het is een innovatie in de wereld van sierbestrating. Deze unieke terrastegels combineren de schoonheid en kracht van keramiek met de praktische voordelen van betontegels. In deze blog vertellen we u graag meer over deze bijzondere tegel.  

Wat is GeoCeramica?

GeoCeramica heeft zich sinds de introductie in 2015 snel ontwikkeld tot een van de meest populaire terrastegels op de markt. De sleutel tot het succes van GeoCeramica ligt in de revolutionaire combinatie van hoogwaardig Italiaans keramiek en een innovatieve onderlaag, die samen een duurzame en weerbestendige tegel vormen.  

De unieke constructie van GeoCeramica bestaat uit twee essentiële componenten: 

  • Italiaans keramiek: Dit hoogwaardige materiaal biedt de esthetische aantrekkelijkheid en duurzaamheid van traditioneel keramiek. 
  • Waterdoorvoerende Stabikorn®-laag: Deze laag is speciaal ontworpen voor optimale waterafvoer en stabiliteit, met geïntegreerde afstandshouders voor eenvoudige plaatsing. 

GeoCeramica staat dan ook voor ‘keramiek op beton’. Maar het gaat wel iets verder dan dat.  

Revolutionaire technologie: AquaFerm® en Stabikorn® 

De verbinding tussen de keramische tegel en de dragende onderlaag is het resultaat van uitgebreid Nederlands onderzoek, waarbij de unieke AquaFerm®-technologie wordt gebruikt. Dit bindmiddel zorgt voor een flexibele, maar krachtige verbinding tussen de keramische tegel en de Stabikorn®-onderlaag, waardoor de tegels bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden zoals vocht, vorst en hitte. 

AquaFerm®: Deze bindende pasta zorgt voor een krachtige en blijvende verbinding tussen de Stabikorn®-onderlaag en de keramische tegel. Het bijzondere aan AquaFerm® is dat het verbindingsproces verbetert met de tijd, vooral in vochtige omstandigheden, wat ideaal is voor het Noord-Europese klimaat. 

Stabikorn®-laag: Deze laag is niet alleen waterdoorvoerend maar ook duurzaam en bestand tegen degradatie door vocht. De dikte en het gewicht van de Stabikorn®-laag zijn geoptimaliseerd voor dragend vermogen en stabiliteit, waardoor GeoCeramica een goede keuze is voor sierbestrating. 

De Red Dot Design Award 

In 2017 bereikte het Nederlandse sierbestratingsproducent MBI met de GeoCeramica een mooie mijlpaal door de prestigieuze Red Dot Design Award te winnen. Deze internationaal erkende prijs wordt toegekend aan producten die uitblinken in hoge ontwerpkwaliteit en innovatie. De Red Dot Design Award staat bekend om zijn strenge beoordelingscriteria, waarbij een deskundige jury producten evalueert op criteria zoals innovatie, functionaliteit, kwaliteit en duurzaamheid.  

red dot design award GeoCeramica 2017

De voordelen van GeoCeramica 

Het is niet voor niets dat GeoCeramica één van de meest populaire terrastegels zijn. Deze prijswinnende sierbestrating kent vele voordelen. We zetten ze voor u op een rijtje.   

Duurzaamheid 

GeoCeramica-tegels combineren de kracht van beton met de verfijnde uitstraling van keramiek, wat resulteert in een uitzonderlijk duurzaam product. Deze tegels zijn niet alleen bestand tegen krassen, vlekken en verkleuringen, maar behouden ook hun schoonheid en functionaliteit door de jaren heen, zelfs onder zware belasting en intensief gebruik. 

Verwerken 

Een van de grootste voordelen van GeoCeramica is de eenvoudige installatie. Deze tegels kunnen direct op een zandbed worden gelegd. Dit bespaart tijd en kosten en maakt GeoCeramica een goede optie voor zowel doe-het-zelvers als professionals. 

Onderhoudsvriendelijk 

Het onderhoud van GeoCeramica-tegels is verrassend eenvoudig. Dankzij het gesloten oppervlak van de keramische toplaag kunnen vuil en vlekken niet doordringen, waardoor ze gemakkelijk schoon te houden zijn.  

Weerbestendig 

Deze tegels zijn ontworpen om alle weersomstandigheden te weerstaan. Of het nu gaat om strenge vorst, intense hitte of langdurige regenval, GeoCeramica behoudt zijn vorm en uiterlijk, wat bijdraagt aan de lange levensduur. 

Grote keuze in designs 

GeoCeramica biedt een breed scala aan ontwerpmogelijkheden, van natuursteen-looks tot moderne, strakke patronen. Deze veelzijdigheid maakt het mogelijk om voor elke tuinstijl en persoonlijke voorkeur de juiste tegel te vinden, waardoor GeoCeramica perfect aansluit bij zowel traditionele als hedendaagse buitenruimtes. 

GeoCeramica in uw tuin aanleggen 

Het aanleggen van GeoCeramica-tegels is relatief eenvoudig. Dankzij de betonnen onderlaag kunnen ze direct op een zandbed geplaatst worden, dit in tegenstelling tot normale keramische tegels waar wel wat meer bij komt kijken. Zo bespaart GeoCeramica u niet alleen een dure fundering maar kost het u ook minder tijd om te leggen. Het aanleggen van GeoCeramica gaat snel en efficiënt omdat: 

  • De tegels maatvast zijn, wat zorgt voor een gelijkmatig en esthetisch terras. 
  • Ze rechtstreeks op een zandbed gelegd kunnen worden, zonder extra funderingswerk. 
  • Ze geschikt zijn voor elke bodemsoort, van klei tot zandgrond. 
  • Ingebouwde afstandhouders beschermen elke tegel en vergemakkelijken de plaatsing. 

Dit maakt GeoCeramica een aantrekkelijke optie voor tuinrenovaties en nieuwe projecten, waarbij de look van hoogwaardig keramiek gecombineerd wordt met praktische installatiegemak. 

Voegkruizen: de ingebouwde afstandshouders

Voegkruisen zijn essentieel voor een perfecte plaatsing van GeoCeramica tegels. Ze garanderen gelijke afstanden tussen de tegels, wat zorgt voor een uniform en strak terras. Dit draagt niet alleen bij aan een esthetisch aantrekkelijk uiterlijk, maar verhoogt ook de stabiliteit van uw bestrating door verschuiving of verzakking tegen te gaan. En het mooie is dat deze standaard zijn ingebouwd bij GeoCeramica tegels! 

Dankzij de constante voegbreedte die voegkruisen bieden, wordt ook de afwatering geoptimaliseerd, waardoor de vorming van plassen wordt beperkt en de levensduur van uw terras wordt verlengd. Bijkomend maken voegkruisen het legproces veel efficiënter, zelfs voor minder ervaren klussers en dragen bij aan een professioneel eindresultaat. 

GeoCeramica koopt u bij Timmerman Sierbestrating 

Bij Timmerman Sierbestrating begrijpen we dat de keuze voor de juiste terrastegels cruciaal is voor de uitstraling van uw tuin. Daarom bieden wij een uitgebreid assortiment GeoCeramica-tegels, geschikt voor diverse stijlen en voorkeuren. Ons deskundig team staat klaar om u te adviseren over de beste optie voor uw buitenruimte, zodat u kunt genieten van een prachtig, duurzaam en onderhoudsvriendelijk terras. 

Veelgestelde vragen

Ja, GeoCeramica-tegels hebben een hoge slipweerstand, waardoor ze veilig zijn in gebruik. 

GeoCeramica is ontworpen voor eenvoudige plaatsing en kan door doe-het-zelvers worden gelegd, maar voor het beste resultaat wordt professionele plaatsing aanbevolen. 

Eenvoudigweg vegen en af en toe schoonmaken met water en een geschikt reinigingsmiddel is voldoende om uw GeoCeramica tegels er goed uit te laten zien. 

Het unieke van GeoCeramica is de combinatie van een keramische toplaag met een betonnen onderlaag, wat zorgt voor eenvoudige plaatsing en hoge duurzaamheid.