Voegadvies

Voegadvies

Een goed voegadvies zorgt ervoor dat u uw terras netjes afwerkt.

Geef onkruid geen kans

Voor een perfect resultaat adviseren wij u bestrating in te voegen. Voegzand (Zilverzand of Black Sparkle) is geschikt voor alle soorten en maten voegen.
Dit voegzand zorgt voor een preventieve werking, die voorkomt dat onkruid kan ontkiemen. Nadat u de stenen of tegels heeft verwerkt, zorgt u ervoor dat u beschikt over voldoende voegzand. Het zand strooit u uit over de naden van de tegels en veegt u in met behulp van een zachte bezem. Het Zilverzand en Black Sparkle is geschikt voor alle soorten en maten voegen. Het voegzand is zo fijn dat het zelfs in de smalste voegen valt. U zult merken dat het lastig is om direct de voeg in één keer te vullen. Herhaal meerdere malen het invegen van de voegen, zodat deze goed gevuld zijn.

Bestaande voegen vervangen

Zorg ervoor dat u in het voorjaar de bovenste laag van uw voegen(+/- 5mm) schoon veegt of uitspoelt. Dit kan met behulp van een bezem of tuinslang. Na het verwijderen van het bovenste deel van de voeg, kunt u beginnen met het opnieuw vullen van de voeg. U strooit een ruime hoeveelheid voegzand over de naden en veegt dit met een zachte bezem in de voegen. Het overtollige voegzand verwijdert u van de bestrating. Op deze wijze behoudt u een mooi en langdurig onkruidvrij terras of oprit.

Houdt u voegzand over, zorg er dan voor dat u deze in een vochtvrije plek opslaat.

Voegmiddel

Kies in plaats van zilverzand voor een harde waterdoorlatende voeg. Deze voegmortel is speciaal ontwikkeld voor het voegen van keramische tegels, maar is ook uitermate geschikt voor het voegen van alle andere typen bestrating. De voegen spoelen niet uit en zijn sterk onkruidwerend. De harde voeg is een kunsthars gebonden voegmortel en is in meerdere kleuren te verkrijgen. Deze waterdoorlatende voeg is toepasbaar bij een ondergrond die goed drainerend is, zodat het water niet in de voegen blijft staan. Dit kant-en-klare voegmiddel, Aqua Color JointsGatorsand of King-Assist, is eenvoudig in de voeg te verwerken.

Maak de tegels goed nat en strooi de benodigde hoeveelheid voegmortel op de bestrating. Veeg het voegmiddel in met een rubberen vloertrekker en zorg ervoor dat de naden goed gevuld zijn. Een handig hulpmiddel hierbij is de voegstrijker. Deze zorgt ervoor dat de voegen goed worden aangedrukt. Veeg overtollig voegmortel weg (dit wordt hard als u het op de tegels laat zitten) en spuit uw terras voorzichtig schoon.

  • Voegmortel is geschikt voor voegbreedtes van 5mm.
  • Ideaal voor keramische tegels
  • Geschikt voor terras (licht gebruik)

Een greep uit ons assortiment voegmiddel