Stapelblokken lijmen

Stapelblokken lijmen met. kit of spuitlijm

Door bloembakken te maken van stapelblokken brengt u hoogteverschil en sfeer aan in uw tuin. Zorg er voor dat er een juiste verhouding ontstaat van diepte en hoogte. Het verwerken van de stapelblokken is vrij eenvoudig en makkelijk zelf te doen.

Bepaal waar u de verhoogde border / plantenbak wilt maken en zet dit eerst uit met behulp van houten paaltjes. Graaf daarna de grond af tot circa 10 centimeter onder het maaiveld. Als fundering gebruik u opsluitbanden van 5x15x100cm. Deze legt u plat op de grond, zorg ervoor dat deze waterpas komen te liggen, zodat u de blokken er later makkelijk op kunt lijmen.

Leg eerst de stapelblokken uit over de opsluitbanden, zodat u zeker weet dat goed uit komt. Gebruik polymeer kit of spuitlijm voor de hechting van de stapelblokken. Breng de eerste laag stapelblokken aan op de fundering en zorg er voor dat ze goed vast zitten. Om een stevig geheel te krijgen, dient de tweede laag “halfsteens” op de onderste laag verwerkt te worden. Wilt u vervolgens nog een laag toepassen dan dient u deze ook weer “halfsteen” te verwerken. De blokken zijn op maat te zagen met een haakse slijper voorzien van diamant schijf. Spoel de stapelblokken na het slijpen goed af met schoon water. Als laatste kunt u een afdekplaat toepassen.

Polymeerkit

Deze multifunctionele montagelijm is handig te verwerken. De koker kit past namelijk in vrijwel alle kitspuiten. De polymeerkit kan worden toegepast op  alle ondergronden en kan gebruikt worden voor het verlijmen van stapelblokken en het afdichten van alle soorten voegen. De polymeerkit is blijvend elastisch en bestand tegen grote mechanische krachten. Deze kit geeft zonder problemen een goede hechting op vochtige ondergronden. Een paar dotjes kit per blok is voldoende voor de juiste uitharding.

Spuitlijm

Deze lijmschuim zorg voor een zeer sterke verbinding en heeft een perfecte hechting op diverse materialen. De hoogwaardige en kant-en-klare lijmschuim is een professionele en super snelle lijm. Permanente hechting ontstaat na +/- 10minuten (afhankelijk van vochtigheid en temperatuur). De hendel en spuitmond draait u op de bus en door middel van het indrukken brengt u een streep lijm aan op de stapelblokken of elementen. De Pu-Spuitlijm bij voorkeur in één keer opgebruiken.